Hamburgers

Omschrijving van het recept:
Eenvoudige maar lekkere klassieke hamburgers gehaktballen met een uitje.

Bereidingstijd van het recept:
40 minuten

Ingrediënten voor dit recept:

Voor 4 ballen:

500 gram rundergehakt of half om half gehakt

Vers en grof gemalen zwarte peper

Ca. 2 theelepels zout

1 ui

1 rauw ei

1 afgestreken theelepel nootmuskaat poeder

1/2 theelepel kruidnagelpoeder

beetje olie

Bereiding / Instructies:

Snipper het uitje fijn en fruit het in een beetje olie tot het bruin begint te worden. Mag redelijk bruin worden maar natuurlijk niet verbranden.

Doe ondertussen de gehakt, het ei, ca. 2 theelepels zout (een beetje afhankelijk van wat je een theelepel vindt) en de kruiden in een kom en meng deze goed.

Meng zodra de uitjes bruin zijn deze door de gehakt en maak daar 4 ballen van.

Bak de ballen in ca. 30 minuten in een beetje olie of margarine in een open pan. Eerst even op hoog vuur rondom mooi bruin bakken en daarna op een laag vuurtje gaar laten worden.

Af en toe de ballen draaien en goed opletten dat ze niet aanbranden. Geen water toevoegen tijdens het bakken. We willen immers gebakken gehaktbal en geen soepballen.

Mandarijnen
€ 1,75
Eieren
€ 2,25